Nieuws bij de Plataan

Weten wat en wie er speelt?

De Plataan gesloten op 5 oktober i.v.m. staking

Maandag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Vakanties en vrije dagen

Woensdag

Op onze website is nu ook een overzicht te vinden van alle vakanties en studiedagen in het schooljaar 2017-2018. U kunt deze vinden onder het kopje "Ouders". lees verder »

Nieuw schooljaar

Woensdag

Na een lange zomervakantie mogen we a.s. maandag beginnen aan een nieuw schooljaar.
Een speciaal welkom aan twee nieuwe collega's op onze school: Judie en Sanne. En natuurlijk ook aan alle nieuwe leerlingen. lees verder »

Opbrengst inzamelactie voor CliniClowns

Maandag

Oude mobiele telefoons en lege cartridges kunt u bij ons inleveren. Daarmee sparen we het milieu en steunen we de CliniClowns. Elke ingeleverde telefoon levert € 3,- op en een cartridge € 0,40. lees verder »

Bizzworld

Bizzworld

Maandag

De leerlingen van groep 8 hebben de afgelopen weken gewerkt aan het project "Bizzworld".
Dit is een ondernemersspel waarbij leerlingen in groepjes bedrijven oprichten die "vriendschapsbandjes" gaan verkopen. Vier weken lang zijn deze bedrijven bezig geweest met ontwerpen, financiering, productie, marketing en presentatie. Bij Bizzworld worden de leerlingen geholpen door een begeleider die thuis is in de wereld van het ondernemen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van de kennis en vaardigheden van één van de ouders.
Dit jaar zijn we op een uitstekende manier begeleid door Pierre Kuijpers, die zelf werkzaam is bij de Rabobank.
Als afsluiting van dit project hebben de leerlingen van groep 8 afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan de Rabobank Oirschot, waar zij ook een rondleiding kregen.
Aan het eind van deze rondleiding ontvingen de leerlingen hun Bizzworld certificaat.
We willen Pierre en de Rabobank Oirschot hartelijk danken voor hun medewerking! lees verder »